mission keltto

mission keltto

måndag 21 april 2014

Bloggandet fortsätter - vi har wi-fi :)

Det verkar finnas wi-fi överallt här, så även hos den ryska familj som vi är inneboende hos under vår tid i Viborg. Så nu får du fortsätta följa oss utan uppehåll :)
Dikoni är ett skyddshem för barn som inte kan bo hemma men ändå inte behöver placeras på barnhem. De får stanna på Dikoni en tid medan föräldrarna ordnar upp sina liv. Om det är möjligt åker barnen hem över veckosluten.
Vi fick åka hit med Bernt i hans bil. Han stannar här nån dag och tar hand om diverse underhåll på Dikoni. Genast vi kom hit fick vi följa med Alex, som jobbar som psykolog på Dikoni, för att hämta några barn från skolan. Den ligger 25 min promenadväg bort, så barnen har lång väg att gå. Men det är den enda skolan som tar emot barn som förlorat sina identitetshandlingar. I Ryssland existerar man inte utan registrering! Vi blev väl mottagna av barnen redan på skolan och de pratade glatt med oss hela vägen hem. Resten av dagen umgicks vi med barnen, sparkade fotboll ute på den sommarvarma gården, ritade mm. Ja, så hann vi ju skala en stor kastrull med potatis och morötter också :)


Carola, Alex och barnen på väg hem från skolan.













Bernt bygger en hylla till skafferiet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar